ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ

Η Ανδριάνα μας είναι πηγή έμπνευσης , είναι δύναμη . Είναι εδώ για όλους! Πάντα ήταν και θα είναι για πάντα σε κάθε αρχή και σε κάθε τερματισμό, θα μας χαμογελάει!

Στην μνήμη της Ανδριάνας βοηθάμε όλοι το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας

https://www.pen-kallithea.gr/Η Ανδριάνα που έφυγε στις 5 Οκτωβρίου 2017 από εγκεφαλικό ανεύρυσμα, τόσο πρόωρα πριν προλάβει να κλείσει τα 10 της χρόνια, είχε μια και μόνο επιθυμία, - αυτά άλλωστε - ήταν τα τελευταία της λόγια - να μην υπάρχουν φτωχά, ορφανά και βασανισμένα παιδιά και να παλέψουμε όλοι μαζί για να φτιάξουμε μια κοινωνία καλύτερη για όλα τα παιδιά. Θέλω να ξέρεις πώς δεν ήσουν ένα τυχαίο παιδί, ήσουν ένα παιδί που ονειρεύτηκα με όλη μου την ψυχή και την καρδιά να αποκτήσω. Είσαι ένα παιδί που λάτρεψα πριν σε αποκτήσω. Είσαι γέννημα της απέραντης αγάπης μας, φωτεινή, δυνατή και σπουδαία θα ζεις πάντα μικρή μου. Γιατί κανένας αποχωρισμός, ούτε ο θάνατος είναι πιο δυνατός από την απέραντη αγάπη μας.Αυτή γίνεται κάθε μέρα, κάθε στιγμή πιο μεγάλη και δυνατή.

HΡΑΚΛΗΣ - ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟH γεμάτη χιούμορ, κατορθώματα και ρομαντικές νότες 35η ταινία κινουμένων σχεδίων της Walt Disney, `HΡΑΚΛΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΥΘΟ`, οδηγεί τους φίλους των κινουμένων σχεδίων σ`έναν μυθικό κόσμο φαντασίας και γέλιου που έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελληνική μυθολογία και φτάνει την τέχνη των κινουμένων σχεδίων σε... Ολύμπια ύψη.
Η ταινία ξεκινάει με τον εορτασμό ενός μεγάλου γεγονότος στον Όλυμπο, την ουράνια κατοικία των θεών της αρχαίας Eλλάδας. O Δίας με την σύζυγό του Ήρα ετοιμάζουν μία μεγάλη γιορτή για τη γέννηση του Hρακλή. Για την ιδιαίτερη αυτή περίσταση ο περήφανος πατέρας χαρίζει στο γιό του ένα φτερωτό άλογο, τον Πήγασο. Ολοι έχουν την καλύτερη διάθεση εκτός από τον Αδη, που μισεί το ρόλο του ως Bασιλιά του Kάτω Kόσμου και σχεδιάζει την κατάληψη του Oλύμπου.
Πίσω στον Kάτω Kόσμο οι Mοίρες πληροφορούν τον Άδη ότι σε 18 χρόνια οι πλανήτες θα βρίσκονται στην κατάλληλη θέση και οτι θα μπορέσει να ελευθερώσει τους Tιτάνες, τους άγριους αυτούς γίγαντες που χρόνια τώρα κρατάει αιχμάλωτους ο Δίας, και να οργανώσει με τη βοήθειά του την επίθεση στον Όλυμπο. Oι Mοίρες όμως τον προειδοποιούν για ένα σημείο, στο οποίο θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή. Eάν ο Hρακλής πολεμήσει, ο Αδης θα νικηθεί. Kαι επειδή ο Άδης δεν θέλει να προκαλέσει την τύχη του στέλνει τους δύο πονηρούς, δαιμόνιους και πολύμορφους συνεργάτες του τον Πόνο και τον Πανικό να απαγάγουν τον Hρακλή, να του δώσουν να πιεί ένα φίλτρο που θα τον κάνει θνητό και να απαλλαγούν από αυτόν. Ο Πόνος και ο Πανικός λοιπόν, θα οδηγήσουν τον Hρακλή στη γη, αλλά θα αφήσουν την αποστολή τους μισοτελειωμένη, εγκαταλείποντάς τον με θεϊκή μεν δύναμη, αλλά θνητό όπως οι άνθρωποι. Tο μωρό βρίσκουν δύο θνητοί, ο Aμφιτρύων και η Aλκμήνη, που υιοθετούν τον Hρακλή και τον μεγαλώνουν σαν παιδί τους.

ΖΕΦΗ

Ο παππούς σου ο Ανδρέας, όταν ήμουν παιδί με έπαιρνε αγκαλιά, με ανέβαζε πάνω στην κληματαριά μας και μου έλεγε Ζαφειρούλα όταν μεγαλώσεις θα κάνεις ένα κοριτσάκι που θα το πούμε Ανδριάνα. Κι έτσι έγινε. Στις 30 Νοεμβρίου, ανήμερα της γιορτής του γέννησα εσένα μονάκριβή κορούλα μου, ζωή μου. Άκουσα τους πρώτους χτύπους σου στην κοιλιά μου, σε χάιδευα ασταμάτητα, μέρα - νύχτα, σου έλεγα παραμύθια για τον κόσμο που θα δεις όταν γεννηθείς...Παίζαμε εκείνο το παιχνίδι που σου έλεγα "κόρη μου δείξε στην μανούλα, την πατούσα, το χεράκι" κι εσύ το έκανες μέσα από την κοιλιά μου....Πώς λαχταρούσα να γεννηθείς, να σε πάρω απ ΄το χέρι να γυρίσουμε τον κόσμο, παρέα, να κάνουμε κούνια, ψηλά, μέχρι τον ουρανό, τ' αστέρια...

ΖΕΦΗ

Πόσο αγάπη ένιωσα και φόβο μαζί όταν σε πήρα πρώτη φορά στην αγκαλιά μου...Πόση ευτυχία ένιωθα την ώρα που σου έδινα το γάλα σου. Κοιτούσα μαγεμένη τις εκφράσεις σου, ένιωθα απέραντα ευτυχισμένη που στο χέρι μου κρατούσα το μικρό σου χεράκι. Κι όταν κοιμόσουν ερχόμουν ασταμάτητα να σε κοιτάω να δω αν όλα είναι καλά κι αν αναπνέεις και έσκυβα να ακούσω κάθε μαγικό χτύπο της καρδιάς σου, μικρή μου.Θυμάμαι τα πάντα. Κάθε στιγμή της ζωής σου ήμουν δίπλα σου. Από την ώρα που γεννήθηκες είχες μεγάλη δύναμη στα ποδαράκια, στο κεφάλι και στο σώμα σου... είχες μόλις γεννηθεί λίγες ώρες και έστρεψες το κεφαλάκι σου προς την γιαγιά στο μαιευτήριο μόλις σε φώναξε...να δεις ποια είναι.Στον ένα μήνα ζωής σου στεκόσουν όρθια στον καναπέ, στηρίζοντας, το σώμα στα ποδαράκια σου.
<
 • Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ
 • ΤΟ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΑΚΙ
 • ΤΣΑ - ΤΣΑ
 • Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΦΡΟΥΤΩΝ
 • Ο ΣΚΥΛΟΣ ΤΑΥΡΟΜΑΧΟΣ
 • Η ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ
 • ΖΕΦΗ

  Το τελευταίο βράδυ πριν πέσεις για ύπνο κορούλα μου μου ζήτησες να σου πάω νερό στο κρεβατάκι σου και να προσευχηθούμε όπως κάνουμε κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείς. Σε πήρα αγκαλιά κι άρχισες να μου μιλάς. -Γιατί υπάρχει κακία στον κόσμο μανούλα; Γιατί να υπάρχουν φτωχά, ορφανά, βασανισμένα παιδάκια; -Δεν ξέρω γιατί υπάρχει κακία στον κόσμο κορούλα μου. Όλη μου την ζωή προσπαθούσα να αλλάξω τον κόσμο. Αλλά δεν τα κατάφερα. Μόνο κάτι μικρά πράγματα άλλαζα. Κι ο παππούς σου ο Αντρέας ένα τέτοιο παιδί ήταν. Είχε βασανιστεί πολύ. Ο Θεός δίνει ευκαιρίες σε όλους μας να αγαπηθούμε, αλλά κυρίως να αγαπήσουμε. Και τι ωραίο είναι να αγαπάς. Γι΄αυτό ήρθαμε σε αυτήν την ζωή....για να αγαπήσουμε. - Είσαι η καλύτερη μανούλα στον κόσμο. Σ' αγαπάω τόσο πολύ. Πάω να συναντήσω τον παππού, απόψε μανούλα. -Είμαι σίγουρη, ότι θα πας. Ο Θεός μαζί σου. Καληνύχτα κορούλα μου. Αυτά ήταν τα τελευταία μας λόγια....

  36. ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΥΠΑΛΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΥ